szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszüntette a CBA és a Coop azt a közösen alapított céget, amelyet korábbi piaci információk alapján a Profi és a Match üzletlánc boltjainak megvásárlására alapítottak - közölte a Magyar Nemzet. Fodor Attila szóvivő szerint viszont a CBA továbbra is intenzíven folytatja tárgyalásait a magyar piacról kivonuló láncokkal a boltjaik felvásárlásáról, többek között ezért sem félnek a három CBA-partner Coophoz való átlépésének hatásaitól.

Megszüntették a CBA és a Coop közösen alapított vállalatát, a C+C Partners Kft.-t - erősítette meg Fodor Attila, a CBA szóvivője a Magyar Nemzetnek. A közös céget korábbi piaci információk szerint azért alapította a két rivális, hogy együtt vásárolják meg a Profi és a Match üzleteit.

A CBA továbbra is folytatja a tárgyalásokat a magyar piacról kivonuló láncokkal a boltjai felvásárlásáról, többek között ezért nem fél attól, hogy elveszítené vezető helyét a hazai tulajdonban lévő kereskedelmi láncok között - mondta Fodor a lapnak. A CBA három regionális partnere, a Palóc Nagykereskedelmi, a CBA-Piliscsoport Kft., illetve a Pólus Coop Zrt. kivált a CBA-láncból és a rivális Coophoz csatlakozik.

Fodor Attila szerint nem biztos, hogy a most kilépett régiós cégekhez kapcsolódó boltok is elhagyják a CBA-t. "Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy azon franchise tagjainkkal, akiknek törekvéseik a miénkkel megegyezők, továbbra is együttműködhessünk" - mondta a szóvivő a Magyar Nemzetnek. Ezekkel a boltokkal jelenleg is folynak az egyeztetések, ezért Fodor arról nem nyilatkozott, mekkora forgalmi kiesést jelenthet a három partner távozása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Erdélyből: Egyre súlyosabb probléma a boomerek gyógyszerfüggősége

Szeretettel Erdélyből: Egyre súlyosabb probléma a boomerek gyógyszerfüggősége

Egyre jobban megéri megújuló energiába fektetni

Egyre jobban megéri megújuló energiába fektetni

Hamis a sümegi szakellátó vezetőjének érettségije, a fideszes polgármester erre megduplázta a fizetését

Hamis a sümegi szakellátó vezetőjének érettségije, a fideszes polgármester erre megduplázta a fizetését