szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az SAP szoftvergyártó harmadik negyedéves eredményein nem nagyon látszik a válság: egymilliárd euró felett volt a szoftvereladások értéke, ami 17 százalékos növekedés, az innovációs területeken pedig háromszámjegyű növekedés ért el a vállalat. Az eredményszámok azonban már nem ennyire impozánsak.

A vállalat kétszámjegyű növekedésről számolt be a harmadik negyedévben. A társaság teljes árbevétele 3,95 milliárd euróra rúgott, ez 16 százalékal több mint a 2012 hasonló időszakában regisztrált 3,41 milliárd euró. Jól teljesített az amerikai régió, és az ázsiai-csendes óceáni térség. Iparágak közül kiemelkedő forgalmat regisztrált a vállalat a kereskedelem, az élettudományok, a gyártás, és az energia szektorokban.

„Innovációs stratégiánk továbbra is világszintű értéktöbbletet, és piacvezető teljesítményt biztosít”- mondták Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.

A szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3,19 milliárd eurót tett ki, ami 19 százalékos növekedés a 2012-es 2,69 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 1,026 milliárd euró volt. Ez 17 százalékos emelkedés tavalyi évhez viszonyítva.

Az üzemi eredmény 921 millió euró volt, ez 48 százalékos csökkenés a 2011-es 1,76 milliárdos értékhez képest ami, ez a TomorrowNow-ügy következménye. Az adózás utáni profit 51 százalékal csökkent, 618 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 1,25 milliárd euróhoz képest.

Az SAP javítja korábbi üzleti kilátásait, amit a szoftverek és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások terén most 10,5 és 12,5 százalék között vár, és tartalmazza az Ariba felvásárlásának pozítív eredményhatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Ilyen volt, ilyen lett: 35 kiló gyapjútól szabadítottak meg egy elvadult juhot

Ilyen volt, ilyen lett: 35 kiló gyapjútól szabadítottak meg egy elvadult juhot