szerző:
MTI/Napi Gazdaság
Tetszett a cikk?

A 112-es segélyhívó informatikai háttérberuházására kiírt tendert az Invitel nyerheti, miután a bírálóbizottság a cég ajánlatát értékelte a legjobbnak - írja a Világgazdaság és a Népszabadság.

A Világgazdaság emlékeztet: az egységes 112-es segélyhívószám működtetése uniós előírás, amelynek már csak Magyarország nem tesz eleget, mert a szám él ugyan, de egységes informatikai háttér hiányában a szolgáltatás meg sem közelíti az elvárt színvonalat. Az eredményes pályázat azért is kulcskérdés, mert a fejlesztésre adott uniós forrással a kormánynak a jövő év végéig el kell számolnia. Ehhez decemberig meg kell kötni a szerződést a kiválasztott beruházóval, amely így jövő nyárra elkészülhet a fejlesztéssel - írta a lap.

A Népszabadság szerint a mentőszolgálat pénzügyi vezetője arról tájékoztatta a főigazgatót, hogy a mentőszolgálat költségvetéséből nem gazdálkodható ki az az 59 millió forint, amellyel a legjobbnak tartott ajánlat túllépi a keretet.

Mindkét lap úgy tudja ugyanakkor, hogy az uniós támogatási szerződésekben rögzített tartalékokból még mintegy 80 millió forint a mentősök rendelkezésére áll, így a 112-es tender kerettúllépésének engedélyezése a döntéshozókon múlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Három évtized a hullámvasúton – így omlott össze az albán szocializmus

Három évtized a hullámvasúton – így omlott össze az albán szocializmus