szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kairos Student Venture Competition-t a MiniBrake nevű diák projekt nyerte, így ők utazhatnak a jövő év elején New Yorkba, hogy a tőzsdén mutassák be projektjüket. A projekt keretében egy gyerekbiciklit szabályozó távféke fejlesztettek ki.

A Kairos Society versenyét megnyerő csapat egy olyan "távfék" kifejlesztésével szállt versenybe, amelynek segítségével a szülők meg tudják óvni kisbiciklin száguldó gyereküket a nagyobb balesetektől. A nyertes csapat tagjai a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói: Bognár Dániel, Szesztay Péter, Szirtes Marcell.

Az előválogatáson a jelentkezők közül 6 projektet választottak ki, amelyek "gazdái" vállalkozókból, menendzserekből álló felkészítő csapat segítségével készülnek a versenyre. A coaching team tagjai Emil Jersling, Kádas Péter, Kulcsár Zita, Solti Előd és Weszl Miklós. A projektek a bioinformatika, informatikai biztonság, közösségi média és a szórakoztatóipar területéről érkeznek.

Az esemény globális jelentőségét mutatja, hogy a Kairos Society Global vezetője, Alex Fiance is részt vett a rendezvényen.  A Kairos Society vezetője fiatal kora ellenére már az Activision színeiben olyan milliárd dolláros brandet vitt sikerre, mint a Call of Duty 3. Alex Fiance előadóként és zsűritagként lesz jelen.

A diák innovációk közül többen már túl vannak a sikeres kockázati tőke befektetésen, ilyen a Tresorit, vagy a Boadree, mások pedig kitartó lendülettel igyekeznek eljutni a tőkebevonásig, hogy nemzetközi piacokon mérettethessék meg magukat.

A verseny a Kairos Society Hungary mellett az Életpálya Alapítvány és a CEU szervezésében zajott le az Amerikai Nagykövetség támogatásával. Szakmai partnerek az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, az MMKlaszter és a Singularity University.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere

Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere

Anya és apa helyett egyes és kettes szülő megnevezést használnak az olasz személyi igazolványokban

Anya és apa helyett egyes és kettes szülő megnevezést használnak az olasz személyi igazolványokban

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter