szerző:
hvg.hu

A Kairos Student Venture Competition-t a MiniBrake nevű diák projekt nyerte, így ők utazhatnak a jövő év elején New Yorkba, hogy a tőzsdén mutassák be projektjüket. A projekt keretében egy gyerekbiciklit szabályozó távféke fejlesztettek ki.

A Kairos Society versenyét megnyerő csapat egy olyan "távfék" kifejlesztésével szállt versenybe, amelynek segítségével a szülők meg tudják óvni kisbiciklin száguldó gyereküket a nagyobb balesetektől. A nyertes csapat tagjai a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói: Bognár Dániel, Szesztay Péter, Szirtes Marcell.

Az előválogatáson a jelentkezők közül 6 projektet választottak ki, amelyek "gazdái" vállalkozókból, menendzserekből álló felkészítő csapat segítségével készülnek a versenyre. A coaching team tagjai Emil Jersling, Kádas Péter, Kulcsár Zita, Solti Előd és Weszl Miklós. A projektek a bioinformatika, informatikai biztonság, közösségi média és a szórakoztatóipar területéről érkeznek.

Az esemény globális jelentőségét mutatja, hogy a Kairos Society Global vezetője, Alex Fiance is részt vett a rendezvényen.  A Kairos Society vezetője fiatal kora ellenére már az Activision színeiben olyan milliárd dolláros brandet vitt sikerre, mint a Call of Duty 3. Alex Fiance előadóként és zsűritagként lesz jelen.

A diák innovációk közül többen már túl vannak a sikeres kockázati tőke befektetésen, ilyen a Tresorit, vagy a Boadree, mások pedig kitartó lendülettel igyekeznek eljutni a tőkebevonásig, hogy nemzetközi piacokon mérettethessék meg magukat.

A verseny a Kairos Society Hungary mellett az Életpálya Alapítvány és a CEU szervezésében zajott le az Amerikai Nagykövetség támogatásával. Szakmai partnerek az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, az MMKlaszter és a Singularity University.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tóta W. Árpád: Így múlik el

Tóta W. Árpád: Így múlik el

Másfél szobás lakásban nyolcan élnek - nem tudják hazavinni a várpalotai tragédiában megsérült fiút

Másfél szobás lakásban nyolcan élnek - nem tudják hazavinni a várpalotai tragédiában megsérült fiút

Az esőnek köszönhetően kicsit már jobb levegőt venni

Az esőnek köszönhetően kicsit már jobb levegőt venni

Megtalálhatták Dzsamál Hasogdzsi maradványait

Megtalálhatták Dzsamál Hasogdzsi maradványait

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt