szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Néhány napja, december elsején lépett hatályba az a szabály, amely szerint az innovációs járulék is feltöltési kötelezettség alá esik. Jó lesz ezt nem elfelejteni, azt ugyanis borítékolni lehet, hogy a hatóság különösen odafigyel majd a szabálytalanságra és mulasztásra - írta a Napi Gazdaság.

Az általános szabályok szerint az idei évre a már bevallott járulékelőlegeket az adóévi várható teljes innovációs járulékteherre ki kell egészíteni - idézte fel a Napi Gazdaság. A határidő itt is december 20-a a naptári évvel megegyező üzleti évet alkalmazó cégeknél.

A feltöltési kötelezettség bevezetésére tekintettel módosul az utolsó negyedéves járulékelőleg-fizetés időpontja is, ugyanis ezt az előlegkiegészítési kötelezettséggel egyidejűleg kell teljesíteni. Ez a naptári éves adózók esetében azt jelenti, hogy az utolsó negyedéves járulékelőleget nem 2013. január 20-áig, hanem 2012. december 20-ig kell megfizetni.

Ezzel a módosítással a lap szerint lényegében az utolsó adónem is bekerül a feltöltési kötelezettség alá. Ezt az indokolta, hogy a bevétel minél hamarabb folyjék be a költségvetésbe. Az innovációs járulék esetében ez nem egy jelentős összeg, tavaly összesen 22 milliárd forintot tett ki, vagyis az utolsó negyedéves előleg előrehozása néhány milliárd forinttal javíthatja az idén az egyenleget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén

Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe