szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabadkán épít gyárat a Swarowski, a tervek szerint idén júniusban kezdődik az építkezés, és 2014 végére indul meg a termelés.

A magyar határhoz közeli Szabadkán tervez új gyárat építeni az osztrák gyémántmulti, aSwarowski – közölte a Tanjug Mladjan Dinkić, szerb pénzügyminiszter, Bécsben, a Swarowski – amely ékszerekhez és csillárokhoz gyárt speciális csiszolású gyémántköveket – vezetőivel folytatott tárgyalásaira hivatkozva. A tervek szerint a teljes termelését exportáló, 15 ezer négyzetméteres kristálygyárat 15 millió euróból építik meg, s várhatóan 550 alkalmazottat foglalkoztat.

A Swarovski – amely 120 országban csaknem 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat – szerbiai kalandja 2011-ben egy, a belgrádi kormánnyal aláírt együttműködési megállapodással, illetve a beruházásról szóló memorandummal. A beruházáshoz Szabadka városa 7,8 hektár területet bocsátott az osztrákok rendelkezésére tavaly márciusban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Kinyitható táblagéppel jöhet ki a Samsung

Kinyitható táblagéppel jöhet ki a Samsung

115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó