szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Moszkvában nyílik meg hamarosan a hazai kis- és középvállalkozások külföldi piacra jutását elősegítő újabb, magáncég által létrehozott kereskedőház – jelentette be a Világgazdaság szerint Szijjártó Péter a Magyar Külgazdasági Szövetség keddi közgyűlésén.

A moszkvai kereskedőházat a Quaestor hozza majd létre - idézte a VG a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárát. A cég az orosz piacon ingatlan-, illetve energetikai beruházásaival van jelen. Szijjártó felidézte, az első kereskedőházat, a tavaly decemberben megnyitott bakuit is egy magáncég, a Széchenyi Kereskedelmi Bank hozta létre.

A tervezett kereskedőházakkal kapcsolatban Szijjártó azt mondta, januárban jegyezte be a fővárosi cégbíróság a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t, amely a külföldi képviseletek, az úgynevezett viszonylati kereskedőházak hazai központjaként fog működni. A tervek szerint idén Pekingben, a szaúdi fővárosban, Rijádban és Asztanában, Kazahsztán fővárosában hoz létre az állam kereskedőházat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!