szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen hét új tagvállalat csatlakozott a Magyar Gépjárműipari Szövetséghez.

Az új tagok: Alcoa-Köfém Kft., AGC Glass Hungary Kft., Delphi Connection Systems Kft., Denso Manufacturing Hungary Kft., Gedia Hungary Kft., IB Andresen Industri Magyarország Kft., NI Hungary Kft. A belépést igazoló okleveleket Pintér István, a szövetség elnöke és Kilián Csaba, a szövetség főtitkára adta át.

Az újonnan belépő vállalatok több mint nyolcezer dolgozónak adnak közvetlenül munkát, de a beszállítói körrel együtt a létszám ennek három-ötszörösére tehető. Az elmúlt két-három évben mindegyik újonnan csatlakozó cég jelentős bővítő beruházásokat hajtott végre magyarországi termelőüzemeiben. Ez is bizonyítja, hogy a Mercedes, az Audi, a GM Opel, a Suzuki óriási beruházásai mentén az autóipar dinamikusan fejlődik. Maga az iparág több mint 120 ezer főt foglalkoztat Magyarországon.

Az MGSZ tagvállalatai a magyar járműipari export körülbelül 90 százalékát adják, és beszállítanak szinte a világ minden jelentős járműgyárának. Fontos szerepük van a K+F és a szakirányú képzés területén is. A magyarországi termelőüzemek minőségben, árban, termelékenységben felveszik a versenyt a világ legfejlettebb országaival - hangsúlyozza a közlemény.

A kihelyezett elnökségi ülés után a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezetője, Frank Klein bemutatta a szövetség tagvállalatainak az új kecskeméti gyárat és a napokban gyártani kezdett CLA modellt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Kiszivárgott: a Huawei Mate 40-nek is lesz Porsche-kiadása

Kiszivárgott: a Huawei Mate 40-nek is lesz Porsche-kiadása