szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Zwack Unicum Nyrt. 2012-2013-as üzleti évének első három negyedévében 1,795 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, amely 13,1 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, ugyanakkor kissé magasabb a tervezettnél - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn közzétett gyorsjelentésében.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti beszámoló alapján a társaság 17,394 milliárd forint bruttó árbevételt ért el az első három negyedévben - 2012. április 1-jétől december 31-ig -, ami 2,5 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakáénál. A nettó értékesítés 10,703 milliárd forint volt, 0,3 százalékkal marad el a bázistól.

A jelentésben felhívják a figyelmet arra, hogy a menedzsment továbbra is jelentős kockázatokat lát az utolsó negyedév értékesítési lehetőségeiben, a tervezettet meghaladó éves profit realizálására nincs kilátás.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 0,74 százalékkal, 9,666 milliárd forintra csökkent, ezen belül a saját termelésű termékek forgalma 1,2 százalékkal mérséklődött. A belföldi prémium árbevétel 3,55 százalékkal emelkedett, míg a minőségi termékek nettó árbevétele 6,3, a kommersz portfólió árbevétele pedig 57,6 százalékkal csökkent.

Az export árbevétel 1,037 milliárd forintot tett ki, 3,9 százalékkal magasabb az előző évinél. A harmadik negyedéves árbevételi adatok jelentős javulást mutatnak az első félévhez képest. A pozitív változás a jelentés szerint nagyrészt annak köszönhető, hogy a 2013. január l-jén életbe lépő 15 százalékos jövedékiadó-emelkedés hatására a társaság kereskedelmi partnerei előre hozták vásárlásaikat decemberre. Így azonban lényegesen nagyobb készlettel kezdték az idei évet, ami a társaság január-márciusi értékesítését fogja negatívan érinteni.

A Zwack Unicum Nyrt. részvényei a BÉT A kategóriájában forognak, a papír hétfői záró ára 12 400 forint volt, az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 14 265, a legalacsonyabb 11 310 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában

"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni