szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tavaly a CBA hálózatának összforgalma 578,5 milliárd forint volt, mintegy 2,4 százalékkal több, mint 2011-ben. A CBA összesen 3 225 egységet működtet az országban, 147-tel kevesebbet, mint egy évvel korábban – mondta Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója szerdán.

A CBA Príma és Cent üzletek növelni tudták tavaly az értékesítési volument, míg főként a kisebb alapterületű, vidéki egységeknél előfordult forgalomcsökkenés – tette hozzá.

Fodor Attila szerint a Match és Profi üzletek átvételével hálózatuk 48 üzlettel bővül. Azzal számolnak, hogy e boltok átalakításával és megnyitásával jelentősen tudják növelni a forgalmat az idén. Hozzátette, a 48 üzlet megnyitásával a foglalkoztatottak száma jelentős mértékben bővülni fog.

A CBA távlati célja, hogy a most csatlakozott üzletek is magas hozzáadott értéket képviselő CBA Prímaként üzemeljenek majd. Elmondta, ezekben a boltokban magasabb minőségű termékek is megtalálhatók, 150 egységben vinotékát is működtetnek. Ezek idei kínálatát a szerdán megrendezett borverseny alapján választják ki.

A versenyen részt vett Tiffán Zsolt, az Országgyűlés szőlészeti és borászati albizottságának elnöke is. Fodor Attila elmondta, 650 bormintát vizsgáltak felkért, nagynevű hazai borászok, a két hét múlva várható eredmény alapján pedig hozzávetőlegesen 250-300 tétel kerülhet majd forgalomba.

A CBA üzleteiben évente 15-20 százalékkal bővül az eladott borok száma, így ez a legjobban fejlődő termékek közé tartozik – jegyezte meg a kommunikációs igazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Johnson & Johnson vakcina az összes engedélyt megkapta, már olthatnak is vele az Egyesült Államokban

A Johnson & Johnson vakcina az összes engedélyt megkapta, már olthatnak is vele az Egyesült Államokban

Karácsony: Adják ide a vakcinát és beoltjuk Budapestet

Karácsony: Adják ide a vakcinát és beoltjuk Budapestet

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot