szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A LogMeIn, a Prezi és a Ustream összefogásával vesz részt a magyar startup attitűd építésében az első magyar profitérdektől mentes szervezet, a Bridge Budapest.

„We dream. We do.” jelszóval, a feltörekvő cégek attitűd formálását, és ennek terjesztését tűzte ki célul a nonprofit egyesület. Első kezdeményezésükkel már áprilisban előállnak, 1-3 hónapos külföldi ösztöndíjat kínálnak 8-10 szerencsés fiatalnak – írja az Insider blog.

A kiválasztottak olyan cégeknél szerezhetnek munkatapasztalatot, mint a Facebook, a Twitter vagy a SoundCloud. Arra is lehetőségük nyílhat, hogy Árvai Péter Prezi alapítót elkísérjék egy munkanapján San Franciscóban. A Ustream is várja a magyar tehetségeket San Franciscóban, a LogMeIn pedig Bostonban és Budapesten.

Az alapítvány nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy az entrepreneurship szellemiséget, eszmeiséget ne csak a startup közösségen belül építse, de minél több emberrel megismertesse. Ehhez adottak az olyan magyar sikersztorik is, mint a Prezi, a Ustream és a LogMeIn – mondtata Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

Az ösztöndíj nyertesei nem csak repülőjegyet és némi költőpénzt kapnak, hanem teljes erőbedobással részt vehetnek egy-egy ismert startup életében. Sőt, erről blogot és videótudósítást is kell majd készíteniük, amelyet a szervezet oldalán mindenki követhet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!