szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Meghosszabbítják a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére jelentkezők pályázatainak elbírálását, de legkésőbb április utolsó hetében megszületik a döntés – tudta meg a Magyar Nemzet az átállást bonyolító állami cég vezetőjétől.

Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta: csak a teljes feldolgozás után, legkésőbb április 23-án hozzák nyilvánosságra a nemzeti dohányboltokra érkezett pályázatok nyerteseit. Ez azonban nem zárja ki, hogy előbb közzétegyék, kik nyithatnak trafikot, ha minden körzetben megszületett a döntés. Arra nincs lehetőség, hogy közben részleges eredményeket közöljenek - tette hozzá.

Adorjánné Pordán Éva, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének titkára ugyanakkor a lapnak azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy a sok pályázat miatt lesznek városok, ahol szükség van a törvény által biztosított újabb harminc nap igénybevételére a bírálathoz. Miután azonban a törvény nem tiltja a részleges eredményhirdetést, hasznos lenne, ha a már elbírált körzetekben a nyertes pályázók nevét közzétennék. Annál is inkább szükség volna erre, mert a dohánybolt elindításig nagyon sok dolga van még a nyertes pályázónak, a rendelkezésre álló idő viszont nagyon rövid.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

Rugalmasan, de a jogszabályok szerint járjanak el az iskolaigazgatók a hiányzásokkal, kéri Kásler

Rugalmasan, de a jogszabályok szerint járjanak el az iskolaigazgatók a hiányzásokkal, kéri Kásler

Lukasenka azt állította, merényletet terveztek ellene

Lukasenka azt állította, merényletet terveztek ellene