szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kivonul Szerbiából a belga KBC bank és biztosító csoport, a magyar K&H anyacége.

A KBC pénteken állapodott meg arról, hogy szerbiai érdekeltségét eladja a Société Générale Srbije és a Telenor Serbia cégeknek. A Telenor vásárolja meg a KBC Banka összes részvényét, a Sociétét Générale pedig a bank fontosabb eszközeit és betéteit.

A Telenornak az a célja, hogy javítson pénzügyi szolgáltatásain Szerbiában. A Société Générale már több mint 35 éve van jelen a szerb piacon, 102 fiókjában 1300 embert foglalkoztat, amihez most társul a KBC Banka 58 fiókja és 492 alkalmazottja.

Az ügyletben résztvevő valamennyi érintett megígérte, hogy nem tárják fel a várhatóan a negyedik negyedévben lezárásra kerülő tranzakció pénzügyi részleteit.

A KBC kivonulása Szerbiából része az Európai Bizottsággal 2009-ben kötött alkunak, amelyben a 2008-2009-es pénzügyi válság idején kapott 7 milliárd eurós állami támogatás fejében reorganizáció tervet hajt végre. A KBC eddig már 3,5 milliárd eurót visszafizetett a belga szövetségi kormánynak, és megkezdte az ugyanekkora adósság rendezését a flamand kormánnyal szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének