szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesco és a Mol hirdetésekben toborozza az állami dohánypályázat nyerteseit, hogy náluk nyissanak trafikot – írja a Blikk. A nyertesek nagy részének se boltja, se trafikja, így a lap szerint vélhetően sokaknak kapóra jöhet a multik ajánlata.

"A Mol nyertes dohánykoncessziós engedéllyel rendelkező személyeket keres a töltőállomások hálózatába" – olvasható a Blikk szerint az olajcég felhívásában. A Tesco pedig bérlőket keres nemzeti dohánybolt létesítésére, telefonon várják a jelentkezőket.

"Arra törekszünk, hogy a koncesszióval rendelkezőkkel való megállapodás mindkét fél számára előnyös legyen" – válaszolt a Tesco a lap kérdésére, hogy milyen ajánlatokkal próbálják magukhoz csábítani a leendő trafikosokat.

A nagy cégek megjelenése a trafiküzletben szembemegy a kormány eredeti célkitűzéseivel. "A kormány egyik célja a trafiktörvénnyel, hogy magyar családi vállalkozásokat segítsen a multik helyett" – mondta korábban Giró-Szász András kormányszóvivő.

"Abba a kormány nem kíván beleszólni, hogy a koncessziót elnyert vállalkozások hogyan tudnak megfelelni az új előírásoknak" – válaszolt most a Blikknek a kormányszóvivő arra a kérdésre, elfogadhatónak tartják-e, hogy a nyertes trafikosok multikkal társuljanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezeket a szemüvegeket azoknak tervezték, akik sokat játszanak a képernyő előtt

Ezeket a szemüvegeket azoknak tervezték, akik sokat játszanak a képernyő előtt

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban