szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megérkezett az első víziközmű működésiengedély-kérelem a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), mégpedig a Fővárosi Vízművek Zrt.-től - írta a Világgazdaság.

A lap csütörtöki számában felidézi: szolgáltatóknak legkésőbb május 31-éig kell benyújtaniuk az engedélyezéshez szükséges dokumentumokat a hivatalhoz.

A hivatalnak a kérelem beadásától számítva 6 hónapja van a dokumentum elbírálására. A munkát a MEKH szakembereiből álló 5 fős tanácsok értékelik. Azt vizsgálják majd, hogy az adott társaság alkalmas-e jogi, gazdasági, gazdálkodási, illetve műszaki szempontból a szolgáltatás hatékony és magas színvonalú ellátására.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény alapján csak olyan társaság folytathat víziközmű-szolgáltatást, amely rendelkezik minimum 150 ezer felhasználói egyenértékkel, amely megközelítőleg a fogyasztói szerződések számának felel meg. Az átmeneti szabályozás szerint azonban olyan társaságok is kaphatnak engedélyt, amelyeknek már van legalább 50 ezer és vállalja, hogy 2016-ra eléri a 150 ezret.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!