szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Zwack Unicum igazgatósága részvényenként 775 forint osztalék kifizetésére tett javaslatot – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A javaslatot a társaság június 27-re összehívott közgyűlésének kell jóváhagynia.

A közgyűlési meghívó szerint a Zwack Nyrt. a 2012. április 1-jétől 2013. március 31-ig tartó üzleti évében a magyar számviteli szabályok szerint 1,198 milliárd forint adózott nyereséget ért el.

Osztalékfizetésre összesen 1,577 milliárd forintot fordít, így vélhetően az eredménytartalék egy részét is felhasználja erre a célja. A mérlegadatok szerint a Zwack 7,618 milliárd forint eredménytartalékkal rendelkezett március 31-én.

A Zwack részvényesei tavaly 900 forint osztalékot kaptak.

A tőzsde honlapján közölt, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok alapján készült, konszolidált, auditált beszámoló szerint a társaság a 2012/2013-as üzleti évében 1,444 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 14,8 százalékkal alacsonyabb az előző évinél. A beszámoló szerint a nyereség ugyanakkor 11 százalékkal magasabb az 1,3 milliárd forintra tervezett eredménynél.

A társaság bruttó árbevétele 4,2 százalékkal 19,59 milliárd forintra mérséklődött. A jövedéki adóval csökkentett árbevétel 12,08 milliárd forint volt, 2,2 százalékkal alacsonyabb az előző üzleti évinél.

A beszámolóban jelzett piackutatási adatok szerint a társaság üzleti évében volumenben 9,6 százalékkal csökkent a magyar égetett szeszesital piac, a csökkenés mértéke kétszerese az előző évinek. Hozzáteszik, hogy az elmúlt négy évben folyamatos és jelentős csökkenés volt megfigyelhető a társaság számára meghatározó belföldi piacon.

Az üzemi eredmény 1,558 milliárd forint lett, 16,5 százalékkal maradt el az előző évitől. A nettó pénzügyi eredmény 197 millió forint volt, szemben az előző évben kimutatott 279 millió forinttal. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok

Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni