szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új üzemanyag-terminál építésével fejleszti tovább romániai logisztikai hálózatát A MOL. Az ország déli részén, Giurgiu-ban ma adták át az építkezés első fázisában elkészült létesítményeket: az üzemanyag-terminál zöldmezős beruházással valósul meg, összesen mintegy 10 millió eurós befektetéssel.

"Románia fontos helyen szerepel a MOL-csoport hosszú távú növekedési stratégiájában, a Giurgiu-i terminál üzembe helyezése pedig fontos állomása terveink megvalósításának. A beruházás a MOL Romániai töltőállomás hálózatának növekvő üzemanyag-igényét biztosítja, hiszen az eladások évről évre emelkednek. Az ügyfeleinknek és a partnereinknek is a MOL-csoport finomítóiból származó kiváló minőségű üzemanyagot tudunk biztosítani.” - nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A Giurgiu-i üzemanyag-terminál a Duna parti vámszabad területen fekszik, alapterülete hozzávetőleg 15.000 négyzetméter, és a létesítmény közvetlen kapcsolattal rendelkezik a folyami szállításhoz. A projekt ma átadott első szakasza gázolaj tárolását és forgalmazását teszi lehetővé.

Az üzemanyag-terminál magas fokon automatizált, számítógépes vezérlésű, a tartálykocsik töltését irányító rendszerrel, illetve egy szintén automatikus adalékoló rendszerrel rendelkezik. A beruházási projekt második szakaszában további tartályokat építenek, amelyeket követően a terminál 7000 köbméteres tárolókapacitással fog rendelkezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra