szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A LOT lengyel légitársaságot csak a járatkiesések miatt mintegy 30 millió dollár kár érte. A Boeing repülőgépgyár kész fizetni.

A Boeing repülőgépgyár kész kártérítést fizetni a lengyel légitársaságnak, amiért műszaki hiba miatt hónapokra ki kellett vonni a forgalomból a LOT két B 787 Dreamliner típusú gépét.

Rafal Baniak kincstárügyi miniszter-helyettes hétfőn azt mondta, hogy a Boeing júliusban közli ajánlatát, és hozzáfűzte: a LOT-ot csak a járatkiesések miatt mintegy 30 millió dollár kár érte.

Januárban a légitársaságoknak addig leszállított 50 Dreamlinert földre parancsolták, mert az új fejlesztésű akkumulátorokban több ízben tűz keletkezett. A gépek június elején kapták meg ismét a repülési engedélyt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!