szerző:
MTI

Az Auchan Magyarország Kft. kúthálózata tavaly mintegy 40 milliárd forintos forgalmat ért el. Idén 5 százalékot meghaladó forgalomnövekedésre és egyre több vásárlóra számítanak - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön. Az áruházlánc idén újabb benzinkutat nyit Budakalászon, amellyel a cég töltőállomás-hálózata 11-re nő.

Bár évről évre csökken Magyarországon az üzemanyag-fogyasztás, az Auchan ennek ellenére új üzemanyagot vezet be SMART dízel néven, és újabb töltőállomások nyitását tervezi.

A cég tapasztalatai szerint egyre több autós keresi a diszkont árú, de minőségi üzemanyagot, ezért Budakalászon már 2013 utolsó negyedévében, legkésőbb decemberben átadják a 11. benzinkutat, az építési munkálatok már megkezdődtek.

A közlemény szerint a 2012-ben tizedikként megnyitott törökbálinti töltőállomásuk forgalma 9 hónap alatt négyszeresére nőtt, itt kezdték meg a SMART dízel elnevezésű üzemanyag tesztelését. Ez az üzemanyag télen akár mínusz 29 fokos hidegben is könnyű indítást biztosít, nyáron pedig növeli a dízelmotor dinamikáját, ezért egyre többen keresik. Tavaly az üzemanyag-fogyasztás általános csökkenése ellenére a prémium gázolaj értékesítés 6,9 százalékkal nőtt - közölte a cég.

Az Auchan 2004-ben nyitotta meg Magyarországon az első benzinkútját, a töltőállomásokon kínált minőségi üzemanyagok a szigorú magyar és európai szabványoknak egyaránt megfelelnek.  

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat üzemeltet és mintegy 8000 főt foglalkoztat Magyarországon. Az áruházlánc jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 15 évben, eddig mintegy 200 milliárd forint értékű befektetést hajtottak végre az országban. 

A kft. árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 252 milliárd forint volt tavaly, szemben a 2011-es 237 milliárd forinttal. A cég üzemi vesztesége 3,1 milliárd forint volt, szemben az előző év 4,6 milliárd forintos veszteségével, míg mérleg szerinti vesztesége 7,6 milliárd forintról 10,1 milliárdra nőtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!