szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Zwack Unicum Nyrt. 1,444 milliárd forint adózott eredményt ért el az elmúlt üzleti évében, ez mintegy 250 millió forinttal, mintegy 15 százalékkal kevesebb a bázisadatnál, azaz a megelőző üzleti évben elért 1,696 milliárd forint adózás utáni nyereségnél.

A társaság aktuális üzleti éve 2012. április 1-jétől 2013. március 31-ig tartott. A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága a társaság éves rendes közgyűlését követően a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé az adatokat.

A társaság nettó árbevétele az elmúlt üzleti évben 12,078 milliárd forintot tett ki szemben az előző évi 12,354 milliárd forinttal. A cég menedzsmentje azzal indokolta az éves árbevétel csökkenését, hogy még mindig szerény a belföldi kereslet, és a piacon jelentős az illegális értékesítés aránya. 

A társaság az elmúlt üzleti évre 1,550 milliárd forint osztalékot fizet ki, az előző évi 1,800 milliárd forinttal szemben. Az egy részvényre jutó adózott eredmény az elmúlt üzleti évet tekintve 651 forint szemben a 2011/2012-es 722 forinttal. Az idei - azaz a 2013-2014-es üzleti évre a társaság 12,061 milliárd forint árbevételt tervez, 1,302 milliárd forint adózott eredmény mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorít a kormány vagy csak fenyegetőzik vele? És ön mit lépne?

Szigorít a kormány vagy csak fenyegetőzik vele? És ön mit lépne?

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése