szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Cégformájának megváltozását és tőkeemelést jelentett be a Fővárosi Cégbíróságon az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt, amely a belátható jövőben részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalát tervezi a budapesti parketten - közölte a társaság.

Az átalakulással az Orangeways Holding nemzetközi regionális expanzióját, a szolgáltatás minőségének javítását és a tőkebevonás feltételeinek megteremtését szeretnék segíteni - idézte a közlemény Kovács Miklós vezérigazgatót.

A cégbírósági bejelentést megelőzte az Orangeways Magyarország Zrt., az Orangeways Dél-Alföld Kft. és az Orangeways City Kft. tevékenységének "optimalizálása" - közölte a társaság. Ezt követte a az Orangeways Magyarország Zrt. cégértékelése, amelyet az American Appraisal Hungary Kft. végzett el.

A globális hálózatba tartozó független vagyonértékelő vállalkozás magyar szakértői a társaság vagyonát – eszközállományát, értékesítési szervezetét és árbevételét – 2,4 milliárd forintra értékelték. Az Orangeways Magyarország Zrt. a két másik Orangeways Kft-vel közösen betagozódott a közelmúltban a West Block Ltd által 110 millió forinttal alapított Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt -be.

A túlnyomórészt a menedzsment által birtokolt társaság közgyűlésén a tulajdonosok döntöttek arról, hogy részesedésüket apportálják a Orangeways Közlekedési Hálózatok Holdingba, amelynek tőkéje ezzel 2,5 milliárd forintra nőtt. A tranzakció előkészítését pénzügyi tanácsadóként a Magyar Szakértői Holding Kft. könyvvizsgáló cég végezte el. A folyamatban választott könyvvizsgálóként az Audit Service kft. működött közre.

A működését Nyrt.-ként folytató társaság még ebben az évben további tőkebevonásokat tervez, ehhez megteremti működésének az értékpapírpiacokon megkövetelt átláthatóságát - fogalmazott a közlemény.

Az alaptőke-emeléssel az Orangeways Közlekedési Hálózatok Nyrt. megteremtette a magyarországi busztársaságok versenypiacán a működés és az expanzió legstabilabb pénzügyi hátterét, kapitalizációja pedig a harmadik legerősebb a teljes hazai buszos ágazatot tekintve.

A távolsági buszközlekedéssel foglalkozó, évi 300 ezer utast szállító Orangeways Holding a jövőben kiterjeszti szolgáltatásainak hatósugarát a közép-európai régióban, és aktív résztvevőjévé kíván válni a magyarországi közösségi buszközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatoknak - írták. A társaság fejlesztési terveit banki finanszírozás nélküli eszközbeszerzésekre, innovatív szolgáltatások bevezetésére és utasbarát szolgáltatási stratégiára építi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Dorosz Dávid: Orbán Mohácsot hozott – közösen változást fogunk

Dorosz Dávid: Orbán Mohácsot hozott – közösen változást fogunk

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért