szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A piac tisztulása és átalakulása közepette új nemzetközi autókölcsönző-franchise jelenhet meg Magyarországon.

Az elmúlt évben folytatódott az autókölcsönzői piac átalakulása, a veszteséges, elöregedett flottájú kölcsönzők 20-25 százalékkal csökkentették kapacitásukat vagy elhagyták a magyar piacot, korábbi ügyfeleik pedig a minőségi és megfelelő kapacitással rendelkező kölcsönzőkhöz pártoltak – írja a hétfői Napi Gazdaság. A cégek egy része források hiányában továbbra is olyan flottával rendelkezik, amely iránt időközben csökkent az érdeklődés. Az igények a kisebb, alacsonyabb kategóriás autók irányába tolódtak el, a megrendelők ugyanakkor továbbra is elvárják a magasabb felszereltséget és komfortszintet. Túlkínálat emellett pedig nincs, a kisbuszok iránt ugyanakkor nagyobb igény mutatkozik.

Az autókölcsönzés szezonalitására jellemző, hogy nyáron a turisták egy hétre, tíz napra vagy akár egy hónapra is bérelnek járműveket, más időszakban azonban az átlagos bérlési idő négy nap. A bérleti idő és a tranzakciók számának növekedése nem minden esetben esik egybe a járműpark méretével, ez pedig ellátási problémát is okozhat, aminek kivédéséhez jó logisztikára van szükség. A bérautót kínáló vállalkozások reptéri megrendelései 11 százalékkal nőttek idén a tavalyihoz képest, elsősorban annak köszönhetően, hogy az év első öt hónapjában két százalékkal több utas érkezett a ferihegyi repülőtérre.

A piac franchise-oldalon is átrendeződni látszik, hamarosan várható egy nagy nemzetközi autókölcsönző jelenhet meg hazánkban. A lap információi szerint a legnagyobb amerikai vállalkozás, az Enterprise többek között itt is meg kíván jelenni, a cég egyértelműen erős terjeszkedést folytat Európában, és most Kelet-Közép-Európa felé vette az irányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező