szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Növekvő értékesítési árbevétel mellett csökkent az idei második negyedévben a dél-koreai LG Electronics elektronikai konszern eredménye – közölte az LG Electronics szerdán.

Az LG Electronics az idei második negyedévben éves összevetésben 10,1 százalékkal magasabb, 15,23 ezer milliárd won értékesítési árbevétel után 479 milliárd won üzleti eredményt ért el, ami kilenc százalékkal marad el a 2012 második negyedévitől. A nyereség a második félévében nyolc százalékkal 156 milliárd wonra (102 millió euró) csökkent.

A beszámolási időszakban az LG Electronics minden tevékenységi területén növelte forgalmát.

A mobiltelefonokat forgalmazó LG Mobile Communications Company az idei második negyedévben 12,1 millió készüléket értékesített, ami abszolút negyedéves eladási rekordnak számít a cég történetében. Az üzletág értékesítési árbevétele 34,5 százalékkal 3,12 ezer milliárd wonra emelkedett, üzleti eredménye azonban a készülékek alacsonyabb átlagára és a növekvő reklámköltségek miatt 61 milliárd wonra csökkent.

A szórakoztató elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó üzletág, az LG Home Entertainment Company értékesítési árbevétele 6,4 százalékkal 5,5 ezer milliárd wonra emelkedett a beszámolási időszakban, az üzleti eredmény azonban itt is csökkent az előző év azonos időszakával összevetve szintén az alacsonyabb készülék árak és a fokozódó piaci verseny miatt.

A háztartási berendezések gyártásával foglalkozó LG Home Appliance Company 3,19 ezer milliárd won, történetének legnagyobb értékesítési árbevételét érte el a második negyedévben, 10,9 százalékkal magasabbat az egy évvel korábbinál az Egyesült Államokban, a feltörekvő piacokon, elsősorban Kínában és Dél-Amerikában elért eladási sikereinek köszönhetően. Az üzleti eredmény ebben az üzletágban is csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Az LG Air Conditioning and Energy Solutions Company által a negyedévben elért 1,73 ezer milliárd won értékesítési árbevétel szintén negyedéves rekord, 18,4 százalékkal a 2012 második negyedévi bevétel és 42,5 százalékkal az idei első negyedévi felett. A beszámolási időszakban elért 171 milliárd won üzleti eredmény nagyobb lett mind az egy évvel korábbinál, mind pedig az idei első negyedévinél.

Az LG Electronics, Inc. dél-koreai elektronikai konszern 2012-ben 50,96 ezer milliárd won értékesítési árbevételt ért el. A konszern a világ 113 országában értékesíti termékeit, szórakoztató elektronikai cikkeket, háztartási berendezéseket és mobiltelefon készülékeket. A konszern 87 ezer főt foglalkoztat világszerte. Az LG Electronics a szintén dél-koreai Samsung Electronics után a világ második tévékészülék gyártója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

Komoly szigorításokról értesült az Index

Komoly szigorításokról értesült az Index