szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lengyel Pesa után a cseh Skodától is rendelt motorvonatokat a német állami vasúttársaság (DB AG), amely a kelet-európai gyártók bevonásával a versenyt kívánja élénkíteni.

A DB AG 110 millió euró értékben rendelt a Skoda Transportationtől emeletes motorvonatokat, amelyek a Nürnberg-Ingolstadt-München vonalon közlekednek majd 2016-tól - közölte a ZDF német országos közszolgálati műsorszóró társaság Heute.de hírportálja.

Tavaly a német vasút 1,2 milliárd euró értékű keretszerződést kötött a Pesa Bydgoszcza nevű lenyel gyártóval, amely több mint 400 motorvonatot szállíthat Németországba.

A DB AG eddig főleg a Bombardiertől és a Siemenstől vásárolt járműveket, de gyakran támadtak problémák a partnerekkel. A Siemensnek például már 2011-ben le kellett volna szállítania az Inter-City Express (ICE) vasúti szerelvények új generációját, de a megrendelést még mindig nem sikerült teljesíteni.

A Skoda Transportation számára a német megrendelés komoly referencia, amely megnyithatja az utat más nyugat-európai piacok felé is - mondta Zdenek Majer, a cég értékesítésért felelős vezetője.

A Skoda Transportation elsősorban vonatokat és villamosokat gyártó cseh részvénytársaság, nem azonos a német Volkswagen konszernhez tartozó Skoda autógyártó vállalattal. A cégcsoport mintegy 25 ezer főt foglalkoztat, magyarországi érdekeltsége a Ganz - Skoda Electric Zrt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!