szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korlátozza a Kométa ’99 Zrt. menedzsmentjének hatáskörét a kaposvári önkormányzat, amely kétmilliárd forintos részvényvásárlással segít a cégen. Egyetértési joggal felruházott gazdasági igazgatót küldenek a húsüzembe, emellett egyeztetni akarnak egy cégjegyzési jogosultsággal rendelkező beszerzési valamint egy kereskedelmi igazgató kinevezéséről is – derül ki a hétfői Magyar Nemzet cikkéből.

A kaposvári közgyűlés elé került jelentésben a szigorítást azzal indokolják, hogy a társaság nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit, és nem igazolta határidőre a Kométa Italia S.R.L.-ben való közvetlen irányítást biztosító többségi tulajdonszerzést. Ezzel az önkormányzat szerint a Kométa szerződésszegést követett el.

A cikk szerint a hiányosságok miatt a város nagyobb részt követel magának a cég irányításából. Elvárják azt is, hogy teremtsék meg a kétmilliárdos tőkeemelés feltételeit, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank nyújtani a Kométának, várhatóan ősszel.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!