szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szja-kedvezmény, cigiszünet, áfa-arányosítás, útdíj-mentesség – többek között ezekkel foglalkozik az Adózóna.

A súlyos fogyatékkal élők adókedvezménnyel élhetnek. A kedvezmény mértéke – a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától az állapot fennállása alatt – az adóév első napján érvényes minimálbér 5 százaléka, azaz 2013-ban havi 4900 forint. A feltételeket és az adókedvezmény érvényesítésének lehetőségeit foglalta össze az adózási szaklap.

A munkaközi szünet a legrövidebb pihenőidő, mely rendeltetése, hogy a munkavégzés megszakításával lehetőséget biztosítson a munkavállaló számára az étkezésre, dohányzásra, a rövid pihenésre. Az Adózóna munkajogásza arra keresi a választ, hogyan és mikor kell jogszerűen kiadni.

Az áfa-arányosításra vonatkozó szabályokat csak akkor kell, illetve csak akkor szabad alkalmaznia az adózónak az előzetesen felszámított forgalmi adó megosztására, ha sem a törvény által meghatározott, sem pedig egyéb módszer segítségével nem lehetséges a tételes elkülönítés. Az Adózóna szakértője példákon mutatja be, mikor mire van módunk.

A fuvarozó cégeknek, vállalkozóknak július 1-je óta kötelező a magyar úthálózat (autópályák, autóutak és főutak) kijelölt, elemi (összesen 6513 km hosszú) szakaszain a megtett úttal arányos díjfizetés. Mikor és kinek nem kell útdíjat fizetnie? Az Adózóna csütörtöki cikkéből megtudhatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz