szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint húszmillió eurós zöldmezős beruházással épít új, elektromos kormányművet gyártó és összeszerelő üzemet a ZF Lenksysteme Hungária Kft. a Heves megyei Makláron. A jövőre már termelő, 115 új munkahelyet teremtő gyár alapkövét pénteken rakták le a cég vezetői, valamint a település polgármestere.

A német ZF Lenksysteme csoporton belül a magyarországi vállalat kapta meg a lehetőséget a felső kategóriás autókba gyártott minőségi elektromos kormánymű, az EPSapa gyártására és összeszerelésére - közölte az ünnepségen Matthias Augenstein gazdasági ügyvezető igazgató és Daniel Pridal műszaki ügyvezető igazgató.

Az idén tízéves cég egri telephelyen azonban nincs lehetőség a szükséges bővítéshez, ezért esett a választás a megyeszékhelyhez közeli Maklárra. Egy 18 hektáros területet vett meg a kft., itt épül fel első ütemben jövőre egy 23 ezer négyzetméteres üzem, amelyet, ha szükséges, 2016-ra további 7000 négyzetméterrel tudnak bővíteni.

Az első gépek és gyártósorok 2014 tavaszán érkeznek meg Maklárra. A gyár 115 új munkahelyet teremt majd – mondta Matthias Augenstein.

Az alapkőletételhez kapcsolódóan a ZF Lenksysteme Hungária Kft. által kiadott közlemény arra is emlékeztet, hogy az elmúlt tíz évben folyamatosan bővült a társaság. A kezdeti 35 alkalmazottat számláló létszám ez idő alatt 600 fölé nőtt, követve a piaci igényeket és az egyre emelkedő rendelésállományt.

Havasi László maklári polgármester szerint a térség egyik legerősebb vállalkozásává fejlődött a ZF Lenksysteme Hungária Kft. A mostani beruházás pedig a Magyarország iránti bizalmat is mutatja. Maklárt elsősorban az ipari vállalkozások számára szeretnék vonzóvá tenni, ami a község fejlődése és a munkahelyteremtés miatt is fontos – emelte ki a polgármester.

A nyilvános cégadatok szerint a ZF Lenksysteme Hungária Kft. által értékesített termékek nettó árbevétele 2011-ben közel 233 millió euró, tavaly pedig több mint 207 millió euró volt. Az adózott eredmény 2011-ben több mint öt millió eurót tett ki, az elmúlt évben viszont mintegy 4,7 millió eurós veszteséget mutattak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!