szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Prada olasz divatház 7,6 százalékkal növelte adózott eredményét az idei első félévben a tavalyi azonos időszakkal összevetve, elsősorban ázsiai eladásai bővülésének köszönhetően.

A milánói székhelyű cég keddi beszámolója szerint a féléves profit 308,2 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 286,4 millióról. Elemzők nagyobb, 321 millió euró profitra számítottak.

A hongkongi tőzsdén jegyzett Prada bevétele körülbelül 15 százalékkal 1,73 milliárd euróra ugrott. A divatház elsődleges piaca továbbra is az ázsiai-csendes-óceáni térség, ahol a bevétele 18,7 százalékkal nőtt a július végével záródott hat hónapban, Japánban az értékesítési árbevétel 16,4 százalékkal, Európában 6,6 százalékkal bővült.

A Prada július végén 491 üzlettel rendelkezett világszerte, ebből harmincat nyitott meg a január végétől számított hat hónapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást