szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elválik egymástól az Euronics elektronikai lánc két üzemeltetője – közölte a Világgazdaság. A Vöröskő Kft. továbbra is Euronics név alatt fejleszti a hálózatot, míg a Bravotech Kft. az Expert beszerzési hálózattal állapodott meg.

A 64 saját üzlettel rendelkező Vöröskő Kft., valamint a 47 boltot üzemeltető Bravotech Kft. külön utakon folytatja tovább – írta a VG.

Fliszár Balázs, a főként a Dunántúlon és a fővárosban aktív veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta, hogy január elsejével új időszámítás kezdődik a 21 éve alapított társaság életében, hiszen a cég kizárólagos joggal használhatja Magyarországon az Euronics márkanevet. Ez azonban azzal is együtt jár, hogy a holland beszerzési társulás logóját újból el kell terjeszteni az ország keleti felén.

"Terveink szerint fokozatosan fedjük le a keleti országrészt. Előbb kiválasztjuk a legfontosabb városokban nyitunk üzleteket, ugyanakkor ezzel párhuzamosan azokon a településeken, ahol a Vöröskő Kft. nem kíván boltot nyitni, franchise-alapon fognak megjelenni az Euronics-táblák az üzletek portálja fölött" – jelentette ki Fliszár Balázs.

Hozzátette, összesen 100-130 üzletet szeretnének néhány éven belül. Arra törekszik a cég, hogy a keleti régióban a jelenlegi öt százalékról a dunántúlihoz hasonlóan húsz fölé emelje a piaci részesedését.

Mindenesetre nagyot változott a világ tavaly nyár óta, amikor még azt vizsgálta a cég, hogy a vidéken érdemes-e a korábbiaknál nagyobb, de a fővárosiaknál kisebb áruházakat létesíteni. A felmérést az után végezték, hogy két éve négy Euronics Mega áruházat nyitott a Vöröskő.

A 760 embernek munkát adó társaság előbb augusztusban foglalta el Budaörsön és a Budakalászon az egykori Electro World üzletek helyét, majd októberben a Corvin Bevásárlóközpontban, szintén a megszűnt Electro World helyén valamint a Köki Terminál bevásárlóközpontban nyitott 1600-1600 négyzetméteres Euronics Mega áruházat. Miután a koncepció láthatóan bevált, tavaly Miskolcon, illetve az év végén a Sugár üzletközpontban is nyílt egy-egy új Euronics.

Az 1500 négyzetméter körüli eladóterű Euronics Mega áruházak új fejezetet jelentenek a korábban nettó 300-700 négyzetméteres üzletekkel dolgozó Vöröskő Kft. életében, hiszen ekkora egységekkel addig rendelkezett a hálózat, amely eddig ott volt erős, ahol a nagy alapterületű áruházakat létesítő multik nem tudtak hatékonyan működni. Ezért a cég nem is tervezi 2 ezer négyzetméteresnél nagyobb alapterületű üzletek létesítését, mert azokat már nem lehet gazdaságosan üzemeltetni.

Az új üzlettípusban kiszolgálásról több mint 30 fős személyzet gondoskodik áruházanként. A tapasztalatok szerint ugyanis a vásárlók igénylik, hogy hozzáértő szakemberek segítsenek az árucikkek közti választásban. Igaz, a több alkalmazott nagyobb költségterhet jelent, de – amint Fliszár Balázs kiemelte – a Vöröskő Kft. a pénzügyi válság ellenére is folyamatosan nyereséges, a hálózatbővítést pedig komoly modellszámítások után határozta el a vállalat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt