szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mobilfizetés küszöbön áló robbanásszerű növekedését lovagolja meg Kóka János volt gazdasági miniszter cégcsoportja, a Cellum. A csoport oroszországi és délkelet-ázsiai terjeszkedést tervez.

Intenzív földrajzi terjeszkedést tervez a Cellum vállalatcsoport legújabb tagja, a Cellum Global, így még ebben az évben Oroszországban és Délkelet-Ázsiában hoznak létre egy-egy új központot. A társaság stratégiája az, hogy partnerekkel összefogva jelenik meg az egyes piacokon, a magyar fél adja a technológiai ismereteket, míg az együttműködő helyi cég a helyismeretet és a lokális kapcsolatokat – írja az mmonline. A bankkártya alapú mobilfizetési szolgáltatásokra létrehozott leányvállalat 2011. nyarán kezdte meg működését, tavaly pedig már 200 millió forintos forgalmat ért el.

A társaság egyelőre Budapesten és Szófiában rendelkezik szolgáltatóközponttal. A hazai létesítményből az európai és azon kívüli tevékenységet támogatják, míg a bulgáriai központ a balkáni országokkal foglalkozik. A Cellum jelenlegi fő projektje a MasterCard Mobile mobil fizetési megoldás, amely a magyar felhasználók számára már közel két éve elérhető és eddig több mint 170 ezren töltötték le okostelefonjukra az alkalmazást. A tervek szerint a következő években számos országban bevezetik majd a rendszert.

A következő években robbanásszerű változás várható a mobilfizetésben, 2015-re globálisan 670 milliárd dollárra nőhet a mobilos tranzakciók értéke, és egymilliárdnál is több felhasználónak lesz lehetősége arra, hogy így fizessen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

Szijjártó: Aláírták a szerződést, jön az orosz vakcina Magyarországra

Szijjártó: Aláírták a szerződést, jön az orosz vakcina Magyarországra

Marie Kondóért kiált ez a rumli: felfordulást örökölt Biden Trumptól a Time címlapján

Marie Kondóért kiált ez a rumli: felfordulást örökölt Biden Trumptól a Time címlapján