szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz Intesa Sanpaolo S.p.A. 37,5 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre magyarországi leánybankjánál, a CIB Bank Zrt.-nél – derül ki a magyar hitelintézet pénteken, a BÉT honlapján közzétett közleményéből.

A tőkeemelés 1 darab 1 forint névértékű új A sorozatú törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával történik, a részvény kibocsátási értéke 37,5 milliárd forint, amit a részvényes forintban köteles megfizetni. A névérték és a kibocsátási érték közötti különbözet a tőketartalékba kerül. 

A CIB jegyzett tőkéje az alaptőke-emelést  követően 145 milliárd 4 forintról 145 milliárd 5 forintra emelkedik.

A CIB az idei első félévben 58 milliárd forint konszolidált adózott veszteséget könyvelt el a nemzetközi (IFRS) kimutatások szerint, amit az anyabank 36,5 milliárd forint tőkejuttatással kompenzált.

A CIB az eredményt kommentálva úgy fogalmazott, hogy a továbbra is fennmaradó banki különadó magas mértéke (az első félévben 6 milliárd forint), a tranzakciós illeték (8,5 milliárd forint) és a céltartalékok magas állománya (59,7 milliárd forint) további nyomás alá helyezte a bankcsoport eredménytermelő képességét. 

Tavaly két összegben, összesen 101,7 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a CIB Bank olasz anyabankja, az elmúlt évet a magyarországi bank 151,9 milliárd forint adózás utáni veszteséggel zárta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A közértlánc- és hoteltulajdonos K. Ferenc a letartóztatott magyar milliárdos

A közértlánc- és hoteltulajdonos K. Ferenc a letartóztatott magyar milliárdos

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Boldog István kémiailag kasztrálná a pedofilokat

Boldog István kémiailag kasztrálná a pedofilokat