szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Texas államban található Biblio Tech csak hangos könyveket kínál látogatóinak.

A san antóniói könyvtárban nincs egy darab könyv sem, azonban 10 ezer darabos e-book katalógusból lehet szemezgetni. A Biblio Tech szeptember 14-én, a város spanyolajkúak által lakott városrészben nyitotta meg kapuit, ahol a háztartások 40 százalékában nem található számítógép. Habár nincsenek nyomtatott könyvek az intézményben, sőt a tagok online is kikölcsönözhetik könyveiket, ezzel kiváltva a fizikális megjelenést, mégis fontos közösségi teret biztosít a könyvtár.

A narancssárga színben úszó falak, és a futurisztikus berendezés inkább emlékeztet egy Apple vagy egy Google szakboltra, mégis hét ezer tagot számlál a könyvtár, a dolgozók pedig anekdotákat mesélnek a betévedő vendégekről: egy család huszonéves apukája például arról panaszkodott, hogy nem veszi semmi hasznát a hagyományos e-book olvasó programoknak, mivelhogy nem tud olvasni. A meglepett alkalmazottak ajánlottak a férfinak egy gyerekeknek készült e-book olvasót, ami olvasás oktató programmal van kiegészítve, amire az apa szinte remegett örömében, a felesége pedig nem bírta abbahagyni a sírást. – olvasható a cnn.com-on.

Az ötletgazda, Nelson Wolff szerint a technológiai fejlődésnek a könyvtárak sem állhatnak ellen sokáig, ha nem akarnak lemaradni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány ellenére is nyereséget várnak Mészáros Lőrinc kempingjeiben

A járvány ellenére is nyereséget várnak Mészáros Lőrinc kempingjeiben

A buszsofőrök tehetetlenek a maszkot nem viselőkkel szemben, a boltosok megkönnyebbültek

A buszsofőrök tehetetlenek a maszkot nem viselőkkel szemben, a boltosok megkönnyebbültek

Az osztrák fenomén, aki a teniszvilág abszolút csúcsára tör – nem is esélytelenül

Az osztrák fenomén, aki a teniszvilág abszolút csúcsára tör – nem is esélytelenül