szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kocsis Máté a kerület polgármestere nyáron indítványozta a piac bezárását, amelyet támogatott a nyolcadik kerület képviselő-testülete. A felmondási idő leteltével holnap kéne bezárnia a piacnak, azonban információink szerint ez nem fog megtörténni.

A nyolcadik kerület polgármestere június közepén kérte a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságától a Négy Tigris piac bérleti szerződésének felmondását, amit az készségesen teljesített is. Kocsis Máté a feketepiac melegágyának nevezte a területet, és jelezte: az önkormányzat hosszú ideje elkötelezett a bezárás mellett, amelyet eddig a helyzet jogi bonyolultsága akadályozott.

©

Időközben az önkormányzat már azokat a látványterveket is közzétette, amelyek a józsefvárosi piac helyén megvalósuló, több mint négymilliárd forintos sportközpontot és szabadidőparkot mutatják be.

A hvg.hu szerdán a helyszínre látogató munkatársai azonban úgy értesültek Bálint Györgytől, a piac vezetőségének egyik tagjától, hogy a piac engedélyei teljesen rendben vannak, ezért az nem fog bezárni. Bálint György elmondta, hogy csak azért nem sikerült az elmúlt négy évben fejlesztéseket végrehajtaniuk, mert az önkormányzat akadályozta azokat. A piacon minden törvényesen működik, az állítólagos illegális tevékenységek állítása szerint a Ganz-telepen működő kínai piachoz köthetőek, amivel az önkormányzat nem tud mit kezdeni, mivel az egész egyetlen teleknek számít, aminek több mint százötven tulajdonosa van, háromnegyedük nem magyar állampolgár. Hivatalos bejelentés holnap várható az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiraboltak egy kerekesszékest Hódmezővásárhelyen

Kiraboltak egy kerekesszékest Hódmezővásárhelyen

HVG-rangsor a legnagyobb magyar vállalatokról: A járvány előtti utolsó békeév

HVG-rangsor a legnagyobb magyar vállalatokról: A járvány előtti utolsó békeév

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny