szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már az értékesítése is megkezdődött annak a mobil nyelvtanárnak, ami alapjaiban változhatja meg az idegennyelv-tanulás folyamatát. A magyar fejlesztő cég állítja: a Click 4 Skill használatával néhány hónap után is mérhető eredményeket lehet elérni.

Az alkalmazás, mely iOS, Android és hamarosan pc-s környezetben is működik, a a Mobilport kft. alkalmazása. Elsőként az angol nyelv tanulását segíti a program – fél év alatt akár tízezer szót, kifejezést és mondatot lehet elsajátítani vele úgy, hogy naponta egy órát kell a tanulásra fordítani.

"A szoftver fejlesztésekor a Zsolnai-rendszert vettük figyelembe, ugyanis én már gyermekkoromban megtapasztalhattam az alternatív oktatási rendszerben, hogy milyen előnyöket hordoz az érzékszervek segítségével szerzett tudás. Mivel a szoftver rugalmas, így bárhol, bármikor képezhetjük magunkat, és azt is mi szabhatjuk meg, hogy mennyi időt szeretnénk az adott helyzetben a tanulással tölteni” – mondta el Havasi Zoltán, a szoftver forgalmazására létrehozott Mobilport Kft. tulajdonosa, a MOHAnet ügyvezetője.

A regisztráció után egymásra épülő modulok segítségével tanulhatunk, összesen 56 leckét tartalmaz a teljes csomag. A modulok végén a továbblépéshez sikeres vizsgát kell tennünk. A vizsgaeredményeken túl több szempontból is rendszeresen visszajelzéseket kapunk: a felhasználó leckétől függetlenül minden tanult szó és mondat esetében látja, hogy adott hónapban és napon, összesen hány darabbal találkozott a tanulás során. Továbbá a program kiírja, hogy eddig hány percet töltött tanulással, és ha így folytatja a felhasználó, akkor körülbelül mikorra fog végezni a teljes anyaggal.

A program ingyenesen elérhető Android és iOS telefonokra, s hamarosan már az asztali számítógépekre is letölthető lesz, így várhatóan a jövő év elején már azok is használhatják a Click 4 Skill-t, akik nem rendelkeznek okostelefonnal vagy nagyobb képernyőn kívánják élvezni a játékos tanulást.

Az 56 leckéből az első hat rész ingyenesen kipróbálható. A további 50 fejezet egyesével vagy teljes egészében megvehető a  honlapon, partnereknél, illetve a Google Play áruházban és az Apple Store-ban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem áll meg a könyvpiaci terjeszkedésben a kormányzati agytröszt

Nem áll meg a könyvpiaci terjeszkedésben a kormányzati agytröszt

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón

Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón