szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önhibájukon kívül nem tudnak megfelelni a gyógyszertárak az online kasszára történő átállás követelményeinek január elsejéig - mondta el a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az InfoRádióban.

A 2300 gyógyszertár és a 650 fiókgyógyszertár a számítógépeit rendszergazdákon keresztül működteti - mondta Hankó Zoltán az InfoRádiónak. A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke hozzátette: a rendszergazdáknak az OEP-hez is közvetlen kapcsolódásuk van, ezért a kamara már tavasszal felvette a kapcsolatot a gyógyszertári rendszergazdákkal.

Néhány héttel ezelőtt volt egy egyeztetés, itt az derült ki, hogy január elejére a gyógyszertárak bizonyosan nem tudnak majd megfelelni a követelményeknek. Ennek oka az, hogy a rendszergazdáknak nem áll rendelkezésére jóváhagyott pénztárgép.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke elmondta: a problémáról tájékoztatták az adóhivatal és a nemzetgazdasági tárca vezetését. Hankó Zoltán hangsúlyozta: elképzelhetetlennek tartja, hogy ne legyen valamilyen átmeneti megoldás, hiszen a lakosság gyógyszerellátása nem kerülhet veszélybe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!