szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 3D az ékszeripart (is) forradalmasítja, egy patinás manhattani ékszerboltban a vásárló maga választhatja ki a megvásárolni tervezett ékszer dizájnját, így teljesen egyedi ékszereket viselhett. Ráadásul nem is tart hetekig az elkészítése, egy nap alatt megvan.

A New Yorki American Pearl ékszerkereskedés megengedi ügyfeleinek, hogy ha akarják, nyakláncokhoz, karkötőkhöz kiválasszák a designt, gyöngyöket, drágaköveket, színt és még sok minden mást. A darabok lényegében teljes mértékben a vevő személyére szabva, speciális óhajait kielégítve készülnek el. Részt vesz az alkotási folyamatban – a specifikációkat azt követően adja meg, hogy online végignézte a 3D renderelést – írja a Fre3Dee blog.

Mindezek után speciális eljárásokkal, 3D nyomtatással készül el az óhajtott ékszer.

A régi módszerrel egy-egy darab kivitelezése akár két hétig eltartott, additív technológiával viszont csak egy nap. Egyrészt ezért, másrészt a jócskán alacsonyabb előállítási költség miatt döntött az American Pearl a 3D printing mellett.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Fogyatékkal élőket és időseket rabolt ki a magyar férfi, Németországban fogták el

Fogyatékkal élőket és időseket rabolt ki a magyar férfi, Németországban fogták el

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott