szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német E.ON energiaszolgáltató eladja összes olasz és spanyol érdekeltségét - írta legújabb számában a Spiegel magazin.

A Spiegel szerint a vállalat a jövőben a kulcspiacokra, Németországra, Nagy-Britanniára, Svédországra és Oroszországra akar koncentrálni. Potenciális vevő lehet a francia EdF.

Az E.ON szóvivője nem kívánt konkrét országokat és üzletágakat megnevezni, csak annyit mondott, hogy a cég a "teljes vállalati portfóliót illetően állandóan vizsgálja a stratégiai opciókat".

Az E.ON 2008-ban több mint 9 milliárd euróért vásárolta meg dél-európai üzletrészeit, azzal a céllal, hogy európai hatósugarú multivá váljon, de reményei nem váltak valóra.

A cég közben bejelentette, hogy 2014 decembere és 2015 márciusa között mintegy 2500 megawatt erőművi kapacitást akar kivonni a hálózatból, ehhez azonban az illetékes kormányhivatal hozzájárulása is szükséges. A vállalat eddig Európa-szerte 11 ezer megawatt erőművi kapacitás leállítását jelentette be, részben a létesítmények műszaki élettartamának lejárta miatt, részben nagy volumenű szállítási szerződések kifutására és az alacsony nagykereskedelmi árakra hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Putyin elárulta, miért nem gratulált Bidennek

Putyin elárulta, miért nem gratulált Bidennek

Senna ifjúkorába repít vissza ez az eladó Mercedes 190 E 2.3 16V

Senna ifjúkorába repít vissza ez az eladó Mercedes 190 E 2.3 16V