szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google teljesen titokban a Ryanair ír fapados légitársasággal azon dolgozik, hogy radikálisan átformálják azt, ahogyan az emberek repülőjegyeket keresnek, választanak ki és vásárolnak meg a neten. Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint az új rendszer teljesen feleslegessé teheti az ár-összehasonlító oldalakat.

A Google teljesen titokban a Ryanair ír fapados légitársasággal azon dolgozik, hogy radikálisan átformálják azt, ahogyan az emberek repülőjegyeket keresnek, választanak ki és vásárolnak meg a neten. Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint az új rendszer teljesen feleslegessé teheti az árösszehasonlító oldalakat – írja az Irish Independent ír napilap online kiadása.

A legnagyobb európai fapados vezetője szerint a Ryanair árazását az összes Google-eszközön elérhetővé teszik, az amerikai tech óriás pedig egy saját árösszehasonlítást fejleszt, (más társaságok árait s becsatornázzák) és ehhez a Ryanair segítségét is igénybe veszik. A Google O'Leary szerint mindezért nem is kér tőlük pénzt, egyszerűen meg akarják mutatni, hogy arra is képesek, hogy a lehető legtöbb légitársaság jegyárait bemutassák. Az amerikai cég a hirdetésekből finanszírozza majd a rendszert.

A Ryanair vezetője szerint a platform arra is jó lesz, hogy megmutassa, melyik az a társaság, mely a legalacsonyabb árakon szállítja az utasokat, ez pedig természetesen O'Leary szerint a Ryanair. Az ír fapados vezetője hozzátette, hogy a várakozásai szerint március elejével indulhat majd a Google fejlesztése.

Cikkünk megjelenése után a Google szóvivője jelentkezett lapunknál, aki közölte, hogy a Google a "Flight Search" nevű szolgáltatását 2013 márciusában indította el az Egyesült Királyságban. Ez egy helyen segít összehasonlítani a legjobb repülési időket és repülőjegy árakat. A Google világszerte számos légitársasággal működik együtt, és folyamatosan új szerződéses partnereket keres, hogy még hasznosabb eredményeket tudjon mutatni a repülőjegyet keresőknek. Jelenleg azonban semmilyen újdonságról nem tudnak beszámolni – hangsúlyozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!