szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2013-as év az eddigi legjobb volt a Közgépnek, ám az idei évet is elnyert tenderekkel kezdik.

Magasra tette a lécet 2013-ban Simicska Lajos cége, a Közgép, hiszen várhatóan fennálása eddigi legjobb évét zárta: a cég és leányvállalatai összesen 395 milliárd közbeszerzést nyertek el. A Közgép tavaly önállóan 29,8 milliárdnyi tenderpénznek örülhetett, konzorciumok tagjaként pedig 336 milliárdnak. A boldog tulajdonosok novemberben már ki is vettek 1,8 milliárdnyi osztalékelőleget - írja az Index.

A friss Közbeszerzési Értesítő még több jó hírt tartogat Simicskának: a lap szerint a Közgép által vezetett DAREH-I. Konzorcium 3,88 milliárdért rekultivál és épít hulladéklerakókat Békés és Csongrád területén, a közbeszerzésen a Geohidroterv Kft.-t utasították maguk mögé.

A szintén Közgép-vezetésű DAREH-II. és DAREH-ÉP nevű konzorcium is nyert: december 26-án hirdették ki mindkettő győzelmét, előbbi 3,87, utóbbi 7,95 milliárdért bizonyult a legjobbnak. Ezek a közbeszerzések is a két dél-alföldi megye hulladékügyeinek kezeléséről szóltak.

A Közgép leányvállalata, a Hídépítő Speciál Kft. is erősen kezdte az évet. Tagja ugyanis annak a konzorciumnak, amelyik a „Beregi komplex árapasztási és ártér-revitalizációs fejlesztés″ elnevezésű projektet valósíthatja meg. A munka, amit el kell végezniük, a Jánd-Gulácsi árapasztó tározó és a kapcsolódó létesítmények megépítése, illetve a kivitelezési tervek elkészítése - írja a lap.

A projekt költségét eredetileg 17,36 milliárdra becsülték, ehhez képest a Közgép-leányt is soraiban tudó konzorcium 22,85 milliárdos ajánlattal nyert. A különbség majd 5,5 milliárd pluszban, ám egyetlen versenytársukat még ezzel együtt is sikerült legyőzniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép