szerző:
MTI

Veszteséges negyedik negyedévet zárt 2013-ban az LG Electronics dél-koreai technológiai cég. Az LG hétfőn 63,4 milliárd vonos (58,5 millió dolláros) negyedéves veszteségről számolt be. Ez sokkal jobb, mint a 2012-es 478,2 milliárd vonos utolsó negyedéves veszteség, de messze elmarad az elemzők által várt 147,8 milliárd vonos nyereségtől.

A dél-koreai cég a gyakori árfolyamváltozásokkal, a dél-koreai vonnak a japán jennel és az amerikai dollárral szembeni erősödésével magyarázta a profit elmaradását. Az LG negyedik negyedéves bevétele éves bázisú alapon 1 százalékkal nőtt 2013 három utolsó hónapjában, és elérte a 14 900 milliárd vont.

Az LG üzletágai közül a televízió gyártó üzletágának 174 milliárd vonos negyedéves nyeresége volt, de a mobiltelefonos üzletág 43,4 milliárd vonos veszteséget halmozott fel. Elemzők szerint nehéz lesz az LG-nek komoly nyereséget termelnie az okostelefonjai eladásából, mert hatalmas árverseny van a piacon, amely alacsonyan tartja az árakat. 

Az előzetes tervek szerint 2014-ben a cég 7 százalékkal akarja növelni éves bevételét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!