szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lényegében helyreállt a Sólyom alapításkori tulajdonosi szerkezete – tudta meg a Figyelő.

Tavaly októberben a reménybeli légicéget, a Sólyom Hungarian Airways Kft.-t a tulajdonos Sólyom Befektetési Holding Kft. ügyvezetője, Hurtyák Róbert eladta a Charity March Kft.-nek. Méghozzá az egész sztorit addig finanszírozó üzletember, Lucsik János tudta és beleegyezése nélkül – utóbbi erről maga nyilatkozott tavaly az Indexnek.

A Figyelő információja szerint azonban a Charity March jogilag nem is vált tulajdonossá, miután nem teljesítette a cégbíróság hiánypótlási felszólítását. A lap úgy tudja, a Charity March már nem is tesz lépéseket ez ügyben. Így a Sólyom Hungarian Airways ismét a Sólyom Holdingé, azaz Lucsik Jánosé és Hurtyák Róberté.

Ami az engedélyezést illeti, a cél immár belátható távolságban van. A legfontosabbhoz, az üzemben tartási engedélyhez leginkább egy igen terjedelmes kézikönyv hatósági jóváhagyása kell még, ami akár heteken belül meglehet.

A kereskedelmi repüléshez szükséges még a működési engedély is, amely a pénzügyi megfelelőséget tanúsítja. Az indulást charterezéssel, egy vagy két géppel tervező Sólyom-vezetés ebben a tekintetben is optimista. A Figyelő ágazati forrásai egyelőre nem osztják ezt a derűlátást, noha elismerik, hogy a sztori kívülről nézve valamivel biztatóbban néz ki, mint akárcsak pár hete.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát

Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"