szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az OTP Bank Nyrt. pénteken arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy az Inga Kettő Kft.-n, az Összehangoló Kft.-n, a Stabilizáló Kft.-n és a Bank Center No. 1. Kft.-n keresztül 46,69 százalékos közvetett tulajdoni részesedéssel rendelkezik a KITE Mezőgazdasági és Szolgáltató Zrt.-ben.

Az MTI által az OTP Bank tulajdonszerzésével kapcsolatban feltett kérdésekre a bank médiakommunikációs osztályvezetője levélben közölte: az OTP Bank 2013-ban bejelentett stratégiai célkitűzése, hogy jelentős, 40 százalékos piaci részesedést érjen el az agrárfinanszírozásban.

Ennek a célnak az elérése érdekében a bank tavaly stratégiai szövetséget kötött Magyarország legnagyobb mezőgazdasági integrátorával, a KITE Zrt.-vel. Az együttműködés első tapasztalatai és a dinamikusan változó agrárfinanszírozási környezet együttes hatására az OTP Bank úgy döntött, hogy piaci céljai elérése érdekében szorosabbra fűzi a kapcsolatát az agrárcéggel, és leányvállalatain keresztül jelentős, 46,69 százalékos tulajdonrészt szerzett benne.

Az OTP Bank a KITE integrátori tevékenységének dinamikus fejlesztését tervezi mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon - olvasható az OTP médiakommunikációs osztályvezetőjének válaszában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!