szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Business Telecom Nyrt. (BTel) részvényeit a standard kategóriából átsorolták a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájába március 10-i hatállyal. A BÉT honlapján csütörtökön közzétett határozat szerint az átsorolást a kibocsátó kérte, és a tőzsde vizsgálata szerint a BTel törzsrészvényei eleget tesznek a tőzsdei szabályzat magasabb kategóriára vonatkozó előírásainak.

Az alternatív távközlési szolgáltató cég részvényeit 2012 májusában vezették be a BÉT-re. A 100 forint névértékű papírokkal csütörtök délután 990 forinton kereskedtek. Ez alapján a 886 millió forint jegyzett tőkéjű társaság piaci tőkeértéke 8,77 milliárd forint. Az elmúlt egy évben a BTel részvények legmagasabb árfolyama 1392, a legalacsonyabb 897 forint volt. 

A BTel a februárban közölt előzetes eredménykimutatása szerint 2013-ban 4,32 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 3,55 milliárd forint után. Üzemi eredménye tavaly 767 millió forintra nőtt a 2012. évi 333 millióról. A tavalyi évet 859 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta, míg 2012-ben 60 millió forint volt a nyeresége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!