szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az IKR Zrt. kiegyezett hitelezőivel, és folytatja működését. Tartozásait készletből, ingatlaneladásokból és kintlévőségekből készült finanszírozni.

Megegyezett hitelezőivel az IKR Zrt., a zálogjoggal rendelkező hitelezők követelésük 82,5 százalékos, a nem biztosítottak 3 százalékos megtérülésére számíthatnak – írta a Napi Gazdaság kedden.

Pallos Dénes vagyonkezelő elmondta, hogy összesen 119-en követeltek 10,3 milliárd forintot a tavaly november óta csődeljárás alatt álló cégtől. 

Szaxon Attila, a mezőgazdasági vállalat vezérigazgatója elmondta: főként készletből és kintlévőségekből, illetve némi ingatlaneladásból fizetik ki a megállapodás szerinti összegeket 2015. július 31-ig.

Az a legfontosabb, hogy a cég folytatja működését. Most arra koncentrálnak, hogy a korábbinál kisebb márkafüggetlen cégként hozzanak be olcsóbban mezőgazdasági gépeket Ausztriából, Németországból és Olaszországból – mondta a vezérigazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!