szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tavalyi ellenőrzések alapján leggyakrabban a húsokat és húskészítményeket érintették a csalások.

Egyre több a lejárt élelmiszer a boltokban – írta kedden a Napi Gazdaság.

Legtöbbször a minőségmegőrzési idővel trükköznek az élelmiszer-kereskedők, a tavalyi ellenőrzések alapján leggyakrabban a húsokat és húskészítményeket érintették a csalások. Második helyen a jelölési kifogások állnak, a harmadik legtöbbször előforduló probléma pedig a nyomon követhetőség hiánya volt – tudta meg a lap a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

Az idei első negyedév után már 16 982 ellenőrzésen vannak túl a hatóságok, ebből 810 végződött összesen több mint 122 millió forint összegű bírsággal. Az első három hónapban különböző okok miatt 4952 tétel – 686,6 tonna – élelmiszert kellett kivonni a forgalomból.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!