szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön közzétette az új adóhatósági feketelistát. Összesen mintegy 5 ezren szerepelnek rajta, közöttük például olyan nagymenők is, mint a Cserpes Sajtműhely. Szemezgessen!

Az adózás rendjéről szóló törvényben foglaltakra (2003. évi XCII. törvény 55.§ (6) bekezdése) hivatkozva a NAV csütörtökön közzétette azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akikkel szemben "jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek".

Navosok akcióban
©

A budapesti 1000 APRÓCIKK Kft.-től az orosházi Zsutij Közhasznú Egyesületig tartó listán 4780 magánszemély és cég neve szerepel. A napi.hu kiszúrta, hogy a listára került olyan ismert cég is, mint a Cserpes-Sajtműhely Kft., az ismert esküvői tortakészítő Horváth Cukrászda Kft. a Kincsem Lovaspark Kft., a Liliput Játékországot működtető Liliput Toys Kft. és az "egyeurós" üzleteket működtető One Euro Market Kft. is.

A feketelistán a fekete bárány az a tárnoki Mátyás Istvánné, aki 2013 júniusa és 2014 februárja között kilenc alkalommal akadt fenn a NAV ellenőrzésein.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!