szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Émász 1,31 milliárd forint konszolidált, adózott nyereséget ért el 2014 első negyedévében a tavalyi hasonló időszakban elért 341 millió forinthoz képest – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány szerint készített gyorsjelentésből.

A jelentés szerint a cégcsoport eredménye időleges javulást mutat a bázisidőszakhoz képest, mely év végéig várhatóan "kisimul" a szezonális és egyszeri tételek hatására.

A társaság közölte azt is, hogy a magyar előírások szerinti adózott eredménye 3,64 milliárd forint volt, ami osztalék meghatározás alapját képezi és tartalmazza a kapcsolt vállalkozásoktól kapott, 2013. évre vonatkozó 4,2 milliárd forint osztalékát is.

Az üzemi tevékenység eredménye 674 millió forintra javult a bázisidőszaki 272 millió forinthoz képest.

Az értékesítés árbevétele a beszámolási időszakban 21,3 milliárd forint volt, ami 6,74 százalékkal alacsonyabb a tavalyi első negyedévinél.

A német RWE-EnBW csoport többségi és az MVM Magyar Villamos Művek kisebbségi tulajdonában lévő Émász részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A papír a pénteki kereskedést 12 100 forinton zárta, árfolyama az elmúlt egy évben 8215 és 18 390 forint között mozgott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Apró erősödéssel nyitott a forint

Apró erősödéssel nyitott a forint

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban