szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Raiffeisen Bank International (RBI) a szakértők által vártnál nagyobb első negyedévi adózott eredményt ért el - jelentette be pénzintézet Bécsben. A magyar leányvállalat továbbra is takaréklángon maradhat.

Az RBI konszernszintű adózott eredménye 161 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 157 millió euróról, és meghaladta a Reuters által megkérdezett elemzők által átlagosan várt 124 millió eurót.

Az adózás előtti eredmény a tavalyi 251 millió euróról 240 millió euróra mérséklődött. A kamatbevétel 979 millió euróra emelkedett a március végével záródott három hónapban az egy ével korábbi 865 millió euróról. A céltartalék-képzést a tavalyi 1,15 milliárd euróról 1,3-1,4 millió euróra emelték. A konszernszintű működő költségek 788 millió euróról 755 millió euróra csökkentek.

Nem fecske, és korlátozó táblák a magyarországi Raiffeisen előtt
©

A cég 57 217 embert foglalkoztatott március végén, ez mintegy 700 fővel kevesebb az egy évvel korábbinál. Az RBI egyben bejelentette, hogy egy hónapon belül visszafizeti a pénzügyi válság idején kapott állami támogatás egészét, vagy egy részét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyarországi Raiffeisen bank helyzete korántsem ilyen kielégítő, s bár "a Raiffeisen marad ugyan Magyarországon, de tevékenységét takaréklángon és csak szűk kör számára fogja végezni – amíg Magyarországon folytatódik a jelenlegi politika". Ezt egy interjúban mondta Herbert Stepic, a Raiffeisen International volt elnök-vezérigazgatója, a bank top vezetésének jelenlegi főtanácsadója, aki az egész térségre veszélyesnek nevezte mindazt, amit "Orbán úr" a bankokkal szemben tett, tesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama