szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolcmilliárd forintos nyereséget könyvelhettek el tavaly a Fidesz-közeli médiavállalkozók – írja hétfői cikkében a Kreatív.hu.

A Kreatív.hu cikke szerint 2013-ban a Fidesz-közeli üzletemberek médiaipari érdekeltségeinek összesített árbevétele 40 milliárd 467 millió forint volt. A cégek nyeresége pedig 8 milliárd 192 millió forint volt, a tulajdonosok osztalékként összesen 8 milliárd 223 millió forintot vettek ki.

A lap táblázatba szedte az összes céget. Mindenesetre a Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor érdekeltségébe tartozó médiavállalatok közül a legnagyobb forgalmat és nyereséget is a Publimont médiavállalkozás hozta, ez esetben 8 milliárd 168 milliós árbevétel mellett 3 milliárd 189 millió forint volt a nyereség.

Aztán itt van a Class FM, amely 3 milliárd 360 millió forgalom mellett 1 milliárd 172 millió forintos nyereséggel zárt és 1,3 milliárd osztalékot vettek ki a cégből. Simicska Lajos műsor és reklámgyártó cége, a Hung-Ister 4,5 milliárdos forgalom mellett 1 milliárd 267 millió nyereséget ért el, és az osztalék is pontosan ennyi volt – írja a Kreatív.

©
Azt pénteken írtuk meg, hogy az ugyancsak Simicska-érdekeltség Közgép 60 milliárd forint nettó árbevételt könyvelt el tavaly, és ebből 4,1 milliárd forint osztalékot vettek ki a tulajdonosok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!