szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy néz ki, hogy megússza a 2014-es reklámadót az RTL Klub is – írja a Portfolio.hu, amely le is vezeti, hogy hogyan úszhatja meg az adót idén az RTL Klub.

Az RTL Klubnak is csökkentheti az adófizetési kötelezettségét az a módosító indítvány, amelyet a reklámadó elfogadását megelőző napon nyújtottak be a törvényhez, eszerint a veszteséges vállalkozások a tavalyi elhatárolt veszteségük 50 százalékát leírhatják az adóalapból. A Portfolio.hu azt írja, hogy  a 2012-es év úgy csökkentheti a csatorna adófizetési kötelezettségét, hogy az eredménykimutatás közben nyereséget mutatott.

Azt írja a lap, hogy a Magyar RTL Televízió Zrt. 2012-es kiegészítő melléklete szerint 23,7 milliárd forint negatív adóalap keletkezett, ami tavaly csak marginálisan csökkent, így a negatív adóalap jelenti azt, hogy az RTL Klubnak valószínűleg nem kell reklámadót fizetni, legalábbis 2014-ben.

A veszteség onnan ered, hogy a cég eladott két, tulajdonában lévő társaságot, és az árfolyamnyereség 29,4 milliárdos összege az adóalap csökkentő tételek közé került, az egyéb módosító tételek hatása miatt 23,7 milliárd forint negatív adóalap keletkezett 2012-ben. Ez az adóalap-tartalék 2013-ban sem csökkent jelentősen, az RTL Klubnak több mint 23 milliárd forintos adóalap-csökkentő puffere van – írja a Portfolio.hu. Márpedig a reklámadóról szóló törvény szerint ennek az összegnek az 50%-a felhasználható adóalap-csökkentésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!